Zelený čaj Granátové jablko


Skvělý čaj se zajímavou příchutí. Potěší kohokoli, ale může i pomoci doplnit potřebné minerály všem těžce pracujícím, ať už jsou to sportovci, matky s dětmi nebo dřevorubci. Více

Kód produktu: 10730Doprava a platba

70 Kč

Upřesněte výběr produktu

Skladem

Skvělý čaj se zajímavou příchutí. Potěší kohokoli, ale může i pomoci doplnit potřebné minerály všem těžce pracujícím, ať už jsou to sportovci, matky s dětmi nebo dřevorubci. Více

Kód produktu: 10730Doprava a platba

Nosným médiem je pravý zelený čaj japonského typu s nižším obsahem kofeinu – Sencha. Ten náš je však pěstován už po staletí ve východní Číně – ve Žlutých horách – a svou nižší povzbudivostí umožňuje celodenní pití.

Do zeleného čaje jsou přimíchány kousky granátového jablíčka a pro ovonění dokonce i několik květů marhaníku granátového, což je strom, na němž granátová jablíčka rostou. Tyto plody obsahují spoustu minerálů, které právě těžkou prací a vysilujícím pohybem naše tělo rychle ztrácí.

V granátovém jablku najdete vápník, fosfor, železo i hořčík, docela dost sodíku, ale také draslík, jakož i vitamíny skupiny B, samozřejmě Céčko, a dokonce trochu vitamínu A. Prostě bomba! Tedy spíš tělu prospěšný granát v podobě velké kožnaté jablkoidní bobule.

Granátové jablko má zvláštně magickou sladkou chuť, která však může někomu připadat příliš hutná, proto je náš čaj odlehčen příjemnou kyselostí citronové trávy alias voňatky citrónové. Ta mu však také poskytuje zajímavé podpůrné látky. Její soubor silic a antioxidačních flavonoidů snižuje cholesterol v krvi, uklidňuje nervy, snižuje horečku a blahodárně působí na nachlazením či chřipkou oslabený organismus.

S Granátovým jablkem pijete výborný čaj a zároveň při tom doplňujete své baterky.

Příprava: Vodou o teplotě 70°C zalijte čaj v poměru 10 g (cca 7 zarovnaných čajových lžiček) na 1 litr vody. Ponechte 3 minuty louhovat. Poté přeceďte.

Složení: Pravý zelený čaj Sencha, granátové jablko (10,4 %), citrónová tráva, květy granátového jablka (3,8 %), aroma. Může obsahovat stopy skořápkových plodů.