Zelený čaj Simao Da Ye BIO


Jste čajoví, ale taky někdy potřebujete jít spát. Tenhle čaj z Yunnanu si můžete dát i navečer. Čajový kultivar s velkými listy má dlouhou historii a domorodci jej pijí každý den. Ve světlém nálevu objevíte sušené švestky a ucítíte vzdálenou vůni dýmu z ohnišť. Více

Kód produktu: 810256 Doprava a platba

105 Kč

Upřesněte výběr produktu

Doručíme:

Skladem

Jste čajoví, ale taky někdy potřebujete jít spát. Tenhle čaj z Yunnanu si můžete dát i navečer. Čajový kultivar s velkými listy má dlouhou historii a domorodci jej pijí každý den. Ve světlém nálevu objevíte sušené švestky a ucítíte vzdálenou vůni dýmu z ohnišť. Více

Kód produktu: 810256 Doprava a platba

Oblast Simao kolem města Pu-er je v hornatém Yunnanu známá svými velkolistými čaji Da Ye. Původně zelený čaj se tu však různým způsobem zpracování mění třeba na v Tibetu nesmírně populární superfermentovaný Pu-er, což není ani černý čaj, spíše kategorie sama pro sebe. Nebo se Da Ye moc nefermentuje, jen usuší a pak z něj máme tento zelený čaj, někdy svým lehce kouřovým aroma zabíhající až skoro mezi čaje červené.

Příjemným benefitem je jeho nízký obsah kofeinu, proto jej od nepaměti popíjeli vesničané i po večerech. Náš čaj Simao Da Ye BIO je minimálně fermentován, takže je spíše zelený, a jak už název napovídá, je pěstován na čajové farmě v kvalitě BIO – bez použití chemie.

Snese dva až tři nálevy a při častém pití prý některým čajovým náruživcům jeho chuť na úplném konci až medově zesládne.

A jak si tento kvalitní čaj připravíme? Vodou o teplotě 70–80°C zalijte v poměru 12 g (cca 8 vrchovatých čajových lžiček) na 1 litr vody. Ponechte asi 2–3 minuty louhovat (pro jemnější variantu spíše ty 2 minuty). Poté přeceďte. A jak už bylo řečeno – je možno připravit 2 až 3 nálevy.

Složení: sypaný pravý zelený čaj

Pokud chcete čaj navážit např. 2x po 100 gramech, napište prosím své přání do poznámky. V košíku se jinak množství čaje sečte a my vám pošleme 200gramové balení.

Druh zelený čaj
Kofein nízký
Země původu Čína
Výrobce Oxalis
BIO