Zrnková káva Honduras BIO


Jedinečná horská káva v bio kvalitě ze svahů Kordiller na půl cesty mezi Tichým oceánem a Karibikem. Rodina farmáře Dona Pedra Fiallose zde zpracovává svou arabiku mokrou metodou, a jejich káva chutná jako pečené kaštany v čokoládě pokapané citrónem. Více

Kód produktu: 80537 Doprava a platba

75 Kč

Upřesněte výběr produktu
Není skladem Sledovat dostupnost

Jedinečná horská káva v bio kvalitě ze svahů Kordiller na půl cesty mezi Tichým oceánem a Karibikem. Rodina farmáře Dona Pedra Fiallose zde zpracovává svou arabiku mokrou metodou, a jejich káva chutná jako pečené kaštany v čokoládě pokapané citrónem. Více

Kód produktu: 80537 Doprava a platba

Farma rodiny Dona Fiallose se nachází ve vnitrozemí na západě Hondurasu v departmentu Copan – v horském terénu nad městem Corquin. Kávové třešně zde dozrávají v nadmořské výšce kolem 1300 m, tedy jako v našich Jeseníkách. Don Fiallos a jeho pomocníci třídí sklizené kávové třešně mokrou metodou, při níž vyplavou horší třešně na hladinu, kdežto ty kvalitní klesají ke dnu. Tam jsou přitlačeny sítem a zbavují se slupek. Čistá zrna se po vysušení pomalu praží a získávají svou charakteristickou chuť a vůni, která je samozřejmě závislá i na místním mikroklimatu a půdě. Káva z této oblasti je známá svou základní sladkou kakaovou až čokoládovou příchutí místy dokonce s nádechem karamelu, která se mísí s lehkou citrusovou vůní i chutí.

Rodina Fiallosů věnuje své kávě i půdě velkou pozornost a péči, nepoužívá chemii, proto je jejich čistá káva řazena do kategorie BIO.

Pěstování honduraské kávy má už více než dvousetletou tradici, poprvé ji zde vysadili již roku 1799. Do roku 2000 však zemědělci většinu produkce pašovali do sousední Guatemaly, kde byly lepší ceny výkupu, takže nebyla ve světě tak známá. Po úpravě zákonů a podpoře malých farmářů se však produkce Hondurasu prudce zvedla a zkvalitněla, takže dnes jsou lahodné arabiky z Hondurasu počítány mezi nejkvalitnější horské druhy na světě.

Až budete ochutnávat tuto skvělou kávu, myslete na to, že honduraské horské kávy mají vedle originální chuti i vysoký obsah kofeinu, jehož účinek si tedy napoprvé nezkoušejte večer, abyste pak mohli v klidu spát. Naopak ráno vás příjemně probudí, dobře naladí a připraví tak váš skvělý start i do rušného dne.

Příprava: Hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 100 ml vody o teplotě 93-94°C použijte přibližně 7 g mleté kávy. Po pomletí ji uchovejte v suchu a chraňte před teplem ve vzduchotěsné nádobě.

Složení 100% arabika
Druh zrnková káva
Výrobce Oxalis