Zrnková káva Kongo Kivu BIO


Stoprocentní arabika od afrického jezera Kivu vás potěší chutí jahodového džemu a pekanových ořechů. S šálkem téhle kávy v ruce přežijete i pondělní ráno. Nebo páteční odpoledne. Více

Kód produktu: 80546 Doprava a platba

60 Kč

Upřesněte výběr produktu

Doručíme:

Skladem

Stoprocentní arabika od afrického jezera Kivu vás potěší chutí jahodového džemu a pekanových ořechů. S šálkem téhle kávy v ruce přežijete i pondělní ráno. Nebo páteční odpoledne. Více

Kód produktu: 80546 Doprava a platba

Jezero Kivu na hranicích Rwandy a Demokratické republiky Kongo je už po staletí životadárným zdrojem pro asi dva miliony lidí, kteří žijí v jeho okolí. U jezera v nadmořské výšce 1 500 metrů díky stále činným sopkám vyvěrají horké prameny, do nichž stačí ponořit třeba brambory nebo kukuřici a oběd je za chvíli hotový. Jezero samotné je velmi hluboké, místy téměř 500 metrů. Pod jeho hladinou se skrývá obrovské množství metanu, který se využívá jako palivo ve zdejší plovoucí elektrárně. Zároveň si ale místní kvůli tomuto vysoce výbušnému plynu připadají, jako by seděli na sudu se střelným prachem.

Nicméně zdejší rozmanité mikroklima vyhovuje řadě plodin, například kávě. Tato bio arabika má bohaté tělo a ušlechtilou aciditu, vůně je příjemně nasládlá a v chuti objevíte jahodový džem a pekanové ořechy. Je ideální pro přípravu v překapávači, french pressu či moka konvičce, chutnat bude i jako espresso.

Příprava: Hrubost mletí přizpůsobte zvolené formě přípravy kávy. Na 100 ml vody o teplotě 93–94 °C použijte přibližně 7 g mleté kávy. Po pomletí ji uchovejte v suchu a ve vzduchotěsné nádobě.
Složení 100% arabika
Druh zrnková káva
Výrobce Oxalis