Zrnková káva Mexiko Mocabe BIO


Výběrová horská káva z jihu Mexika. BIO Mexiko Mocabe roste hned vedle kakaových plantáží a možná proto má tolik společného s čokoládou. V bohatém těle její chuti máte pocit jako by maliny obalené ve třtinovém cukru plavaly v hořké čokoládě, jejíž vůně oblažuje váš nos. Více

Kód produktu: 80553 Doprava a platba

70 Kč

Upřesněte výběr produktu

Doručíme:

Skladem

Výběrová horská káva z jihu Mexika. BIO Mexiko Mocabe roste hned vedle kakaových plantáží a možná proto má tolik společného s čokoládou. V bohatém těle její chuti máte pocit jako by maliny obalené ve třtinovém cukru plavaly v hořké čokoládě, jejíž vůně oblažuje váš nos. Více

Kód produktu: 80553 Doprava a platba

BIO Mexiko Mocabe je výtečná káva – 100% arabika, kterou pěstují malí farmáři sdružení v družstvu Mocabe v horách oblasti Soconusco ve státě Chiapas na samém jihu Mexika.

Ve výšce 700 až 1000 metrů nad mořem opečovávají celkem tři kávové odrůdy: Bourbon, Caturru a Catuaí, z jejichž třešní získávají zrna tzv. mokrou metodou, tedy promýváním. Zrna pak suší na slunci, a nakonec po vytřídění je míchají do směsi pod názvem BIO Mexiko Mocabe. BIO je v názvu proto, že káva není hnojena ani ošetřena žádnou chemikálií. Pokud si vezmete zrnka do hrsti a začnete si je pozorně prohlížet, můžete najít mezi nimi malé rozdíly a přesvědčit se tak, že BIO Mexiko Mocabe je blendem tří výborných druhů kávy, v tomto případě pěstovaných a zpracovaných na stejném místě a za stejných podmínek. Možná právě v tom mixu Bourbonu, Catuaí a Caturry spočívá i ona plná a bohatá chuť snoubící hořkost čokolády s lahodnou sladkostí cukrové třtiny a osvěžující kyselostí lesních plodů.

V oblasti Soconusco pěstovali kakaovníky už staří Mayové, pro něž byla čokoláda (v tekuté podobě) nápojem bohů. Tuto zemědělskou plodinu po nich převzali i všechny kultury, které je v této oblasti nahradily, a proto je celý kraj čokoládou doslova nasáklý. Není tedy divu, že – když se v 19. století vedle kakaových začaly objevovat i kávové plantáže a zahrady, místní káva do sebe tu čokoládu v podstatě nasála a dnes tak může potěšit milovníky kávy i vysokoprocentní hořké čokolády de facto v jednom nálevu.

BIO Mexiko Mocabe si postupně získala své fanoušky a pro některé z nich se stala nezbytnou součástí jejich kávové kultury. Pro první ochutnávku se doporučuje čistý nálev, bez přidávání cukru či mléka, jejichž funkci, pokud jste na ně zvyklí, může pro jednou převzít nějaký chutný desert, zákusek či dortík. A není vyloučeno, že tuto kávu budete tímto způsobem ochutnávat i při dalších nálevech.

Příprava: hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 100 ml vody o teplotě 93-94 °C použijte 7 g mleté kávy. Uchovejte v suchu, chraňte před teplem ve vzduchotěsné nádobě.

Složení: pražená zrnková plantážní káva (100% arabika)

Pokud chcete čaj navážit např. 2x po 100 gramech, napište prosím své přání do poznámky. V košíku se jinak množství čaje sečte a my vám pošleme 200gramové balení.

Složení 100% arabika
Druh zrnková káva
Kofein vysoký
Země původu Mexiko
Výrobce Oxalis
BIO