Zelený čaj Formosa Gunpowder


Je ráno. Dnes vás čeká perný den. Jak být co nejrychleji bdělý nebo bdělá? Nechte se do bdělosti vystřelit! Samozřejmě pomyslně, čajem, který má ovšem dost výbušný název – Střelný prach. Více

Kód produktu: 10003 Doprava a platba

75 Kč

Upřesněte výběr produktu

Doručíme:

Skladem

Je ráno. Dnes vás čeká perný den. Jak být co nejrychleji bdělý nebo bdělá? Nechte se do bdělosti vystřelit! Samozřejmě pomyslně, čajem, který má ovšem dost výbušný název – Střelný prach. Více

Kód produktu: 10003 Doprava a platba

Nebojte se, tento čaj vám v konvici nevybuchne. I když jedno kouzlo vám ukáže.

Název Formosa Gunpowder nám říká, že jde o čaj taiwanský, ovšem v našem případě jej pěstují sice na taiwanské farmě, ale v Číně, v přímořské provincii Fujian, což je vlastně jen přes moře naproti severního pobřeží ostrova Formosa, jak Taiwan kdysi nazývali portugalští mořeplavci. Ve zdejších přímořských horách má čaj stejně dobré podmínky jako přímo na ostrově.

Pěstuje se v kopcích vysoko nad mořem – i kolem 1500 m. Gunpowder se mu říká proto, že jeho dlouhé lístky se po sklizni a zavadnutí srolují do co nejmenších kuliček, které se teprve suší, a dokonce i malinko praží. Usušený čaj tedy trochu připomíná starý hrudkovitý střelný prach. Když jej však zalijete teplou vodou – ideálně kolem 70 °C – předvede vám ono slibované kouzlo: kuličky se rozvinou do překvapivě dlouhých lístků a jako čajové chaluhy vám „zalesní“ konvici.

Nálev je docela tmavý a aroma přírodně svěží až travnaté s lehce kouřovým zabarvením.příjemně hořkou chuť, jež se prosadí hned v prvním nálevu a vydrží až do třetího. Formosa Gunpowder vás docela povzbudí, takže je to spíše ranní a denní čaj. Večer by vám mohl totiž dosti protáhnout.

Příprava: Vodou o teplotě 70-80 °C zalejte čaj v poměru 1,5 dl na 1 čajovou lžičku. Pokud čaj louhujete v konvici, pak dejte navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 2-3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 3 nálevy.

Druh zelený čaj
Výrobce Oxalis