Zelený čaj White Monkey (Bílá opice)


Výtečný zelený čaj, jeden z nejlepších. Hebký jako kožíšek bílých opic, jemný a zasněný jako jejich pohled, když se nahřívají v jezírku termálního pramene, a sladký jako květy, které přitom žmoulají ve svých tlamičkách a sají svými jazýčky. Prostě dobrota, dokonce i za studena. Více

Kód produktu: 21204 Doprava a platba

130 Kč

Upřesněte výběr produktu

Doručíme:

Skladem

Výtečný zelený čaj, jeden z nejlepších. Hebký jako kožíšek bílých opic, jemný a zasněný jako jejich pohled, když se nahřívají v jezírku termálního pramene, a sladký jako květy, které přitom žmoulají ve svých tlamičkách a sají svými jazýčky. Prostě dobrota, dokonce i za studena. Více

Kód produktu: 21204 Doprava a platba

White Monkey čili Bílá opice opravdu patří mezi nejoblíbenější zelené čaje. Svůj původ má v jihovýchodní čínské provincii Fujian, kde se na místní variantě čajovníku čínského, rostoucího na strmých svazích hor Taimu, tvoří zvláštní dlouhé ochmýřené lístky, jež jsou ručně nejen sklízeny, ale i svinovány. Podle legendy tento čaj původně opravdu sklízely opice speciálně vycvičené mnichy z místních klášterů, neboť čajové keře rostly na místech, kam bylo nebezpečné, ba nemožné, normálně vylézt.

Světlý nálev čaje skýtá natolik čisté a jemné aroma a konzistentní hedvábně nasládlou chuť, že lidem připomínal mazlivě jemný kožíšek opic, jež byly za svou službu lidmi uctívány a pozorně opečovávány.

Stejně pečlivě se však místní farmáři starají i o tento čaj. Ruční sklizeň, a hlavně další zpracování, musí probíhat velice rychle, aby nedošlo k nežádoucí oxidaci. S lístky zacházejí velice jemně, aby se nepoškodily a po lehkém napařování a sušení si zachovaly své typické aroma a chuť, jakož i maximum antioxidantů.

Čaj snese tři nálevy a lepší je zalévat jej méně horkou vodou – maximálně do 70 °C a louhovat do dvou minut. Uprostřed parného léta si pak zkuste ochutnat Bílou opici jako studený čaj. To však není ledový čaj, neboť nálev čaje za studena vznikne tak, že nasypete hrst čajových lístků do větší nádoby (klidně i několikalitrové), zalijete normální chladnou vodou a necháte louhovat několik minut. Někdy to může být i víc než deset. Sledujte barvu a průběžně i ochutnávejte. Jakmile se objeví lehounká chuť, slívejte do připravené nádoby, abyste tam zbytečně nevylouhovali nežádoucí hořčiny. Získáte nejen lehký letní nápoj velejemné chuti, ale určitě i návyk na něj. A dáte-li ochutnat přátelům nepříliš zvyklým na čaje, již po dvou třech sklenicích se sami budou divit, že mají zvláštní, lehkou, veselou, čajovou, …bílou…opičku. Takže na garden party ani nebudete potřebovat alkohol.

Příprava: Vodou o teplotě 70°C zalejte čaj v poměru 1,5 dl na 1 čajovou lžičku. Pokud čaj louhujete v konvici, pak dejte navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 2 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 3 nálevy.

Druh zelený čaj
Výrobce Oxalis